Tuesday 27 November 2012

Jødekager



Denne opskrift har jeg nu brugt de sidste par jule eller 5 "..and there is no going back.."

I år har jeg så forelsket mig i en svampe småkageform, så derfor fik de traditionelt runde "Jødekager" en lidt andet form.


Hvis du har fået lyst til at afprøve denne opskrift så kommer den lige her...



Ingridienser:

300g mel
100g smør
100g kærgården
95g lys farin eller rørsukker
1 æggehvide
En halv tsk. Hjortetaksalt
Pynt: Kanelsukker

Dej:

Smuttede mandler deles på langs og forristes 3-5 minutter ved 160 grader.
Saml alle ingridienserne i et lerfad eller en røreskål/maskine. 
Lad dejen hvile en timestid i køleskabet.
Rul dejen ud så tynd som muligt på et meldrysset bord og stik kagerne ud med et lille drikkeglas, f.eks. et portvinsglas.
Anbring  kagerne på bagepapir, pensl med sammenpisket æg og pynt med kanelsukker og snittede, smuttede mandler.
Tryk mandlerne let ned i dejen.

Bagetid:

Bag kagerne ved 200 grader(Ikke varmluft) midt i ovnen i ca. 8 minutter til de er let lysebrune i kanten.



No comments: